Субота, 04.05.2024, 17:27
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » ДЕСЯТЬ ПОРАД КЛАСНОМУ КЕРІВНИКОВІ
06:54
ДЕСЯТЬ ПОРАД КЛАСНОМУ КЕРІВНИКОВІ

(ЗІ «100 ПОРАД УЧИТЕЛЕВІ» В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО)

1.  Ми маємо справу з найскладнішим,неоціненним, найдорожчим, що є в житті, - з людиною. Місія школи – боротися за Людину.

2.  Об’єкт нашої праці – найтонші сфери духовного життя особистості, яка формується, - розум, почуття, воля, самосвідомість.

3.  Виховувати Людину – це, передусім, знати її душу, бачити та відчувати її індивідуальний світ. Справжнє виховання – це самовиховання.

4.  Немає в дитини нічого такого, що вимагало б від педагога жорстокості. Не давайте прорости в своїй душі насінню зневіри в людину.

5.  Немає єдиних для всіх школярів передумов успіхів у навчанні: для одного високий рівень, для іншого й середній рівень – велике досягнення.

6.  Успіх у навчанні – це стежка, що веде до того куточка дитячого серця, в якому горить вогник бажання бути гарним. Бережіть цю стежку і цей вогник.

7.  Слово – могутній борець за людську душу. Створюйте інтелектуальний фон для запам’ятовування, заучування, збереження в пам’яті програмного матеріалу. Навчіть дитину активно, пристрасно ставитися до Слова.

8.  Спонукайте учнів до читання – найважливішого рятівного засобу для успішного навчання. Перше захоплення – це має бути захоплення книжкою. Жодне захоплення не принесе користі, якщо воно не зачіпає думки, душі, серця.  

9.  Доброзичливість, розумна доброта – ось що має бути атмосферою життя дитячого колективу

10. Уміння володіти собою, тримати себе в руках – одне з найбільш необхідних умінь, від якого залежить і успіх діяльності педагога, і його здоров’я.
Переглядів: 521 | Додав: sherstiuk | Рейтинг: 0.0/0