Середа, 01.05.2024, 10:33
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 24
Щорічно, в листопаді, проходить І (шкільний) етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика. Цього року кращими знавцями рідної мови стали учні:
Нестеренко Микола (5Б клас), Черкаська Вікторія (6Б клас), Лисенко Аліна (7А клас), Гапоненко Вікторія (8А клас), Татара Діана (9А клас), Терпай Дар'я (10А клас) та Явдошляр Юлія (11Б клас). Попереду ІІ (районний) етап ХІV Міжнародного конкурсу ім. П.Яцика, тож побажаємо їм здоров'я, успіху та нових перемог.
Переглядів: 535 | Додав: Inna | Дата: 24.11.2013

Багатостраждальна історія нашого народу. Ми не навчені забувати її чорних сторінок. У цей день, 22 листопада, учні 11-А класу провели для школярів 5-9 класів інформаційну лінійку з нагоди 80-х роковин голодомору. Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам'яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття, присвячувалися слова скорботи і духовності. Ми пам'ятаємо.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 415 | Додав: Inna | Дата: 24.11.2013

21 листопада в актовій залі школи відбулося урочисте свято — прийом учнів 5-х класів до дитячої організації «Веселкова». Розпочалося свято урочистим внесенням прапора дитячої організації та звітування лідерів новостворених загонів голові ради лідерів Головій Анні. Потім Дівчинка-веселка розповіла майбутнім піонерам цікаву інформацію про заснування та діяльність Дитячої організації Солонянського району, а її помічниці повідомили, що шкільна дитяча організація «Веселкова» працює за сімома кольорами веселки, тобто має в собі сім справ-орієнтирів. В цей осінній день дитяча спілка поповнилася 75 піонерами, які будуть працювати за напрямками 5А клас - «Червона калина», 5Б клас - «Краю мій лелечий», 5В клас - «Лідер». Потім старшокласники та вчителі школи пов'язали галстуки юним піонерам, а вони вручили символічний ключик від Країни Барвінкової першокласникам. Підготували та провели чудове свято педагог-організатор Купрій О.М. та вчите ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Додав: Inna | Дата: 24.11.2013

2014 рік — рік вшанування видатного українського поета і художника Т.Г.Шевченка. Скільки сказано слів, а ще скільки невідомо про життя та творчість Великого Кобзаря. У п'ятницю, 22 листопада, учні 4А класу завітали до шкільної бібліотеки на літературні читання. Уважно слухали діти розповідь про рід Шевченків, про нелегке життя на Україні та складні життєві долі прадідуся та дідуся Т.Г.Шевченка, з цікавістю розглядали портрети поета та його родини, малюнки до його творів, слухали рядки його безсмертних творів.
Хвала і слава Кобзареві
Од роду й до роду,
Що сміливо кликав люд
Битись за свободу.
Мов троянда, розквітає
Вільна Україна,
Народ повік не забуде
Великого сина.
Такий незвичний урок підготувала та провела бібліотекар Солонянської СЗШ № 1 Веренкевич Тетяна Григорівна.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 419 | Додав: Inna | Дата: 24.11.2013

З нагоди 70 - річчя форсування Дніпра військами Південно - Західного фронту в селі Військове губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колесников відкрив першу лінію галереї споруд часів Великої Вітчизняної війни та заклав капсулу до підніжжя пам"ятника з посланням  нащадкам.
У першій лінії галереї під відкритим небом розміщені окопи. бліндажі, військова техніка.
Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колесников разом з головою Солонянської райдержадміністрації Г.В. Левченком та головою Солонянської районної ради Л.М. Саліженко вітали ветеранів та гостей.
Учні та вчителі нашої школи взяли активну участь в цьому заході. Гості з Росії, Білорусії та Казахстану, жителі району змогли оглянути експонати шкільного музею, представленого учителями історії Фещенко О.Ю. та Макієвською Т.Ю. Старшокласникам була надана  честь стояти почесною вартою біля Вічного вогню.


Переглядів: 686 | Додав: sherstiuk | Дата: 24.11.2013