Субота, 04.05.2024, 12:47
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 8 » Профорієнтація в школі. День відкритих дверей
22:24
Профорієнтація в школі. День відкритих дверей

Першого березня 2016 року Солонянська СЗШ № 1, як районна опорна школа по профорієнтації, провела День відкритих дверей з метою презентації власних напрацювань та досвіду роботи для вчителів шкіл району.

Зустріч гостей розпочалася тематичною виставкою стінгазет "Світ професій", організованою учителем образотвочого мистецтва Новік Дар'єю Сергіївною та переглядом концертної програми, яку підготували з учнями педагог - організатор Купрій Оксана Миколаївна та учитель музичного мистецтва Гандрабурова Юлія Вікторівна.

Про систему роботи педагогічного колективу по профорієнтації школярів та про співпрацю з навчальними закладами області розповіли директор школи Шерстюк Наталія Олександрівна та заступник з виховної роботи Пушко Інна Володимирівна. З привітанням виступив директор Солонянського РНМК Шерстюк Борис Вячеславович.

Присутні переглянули фотофільм про організацію профорієнтаційної роботи в школі, а потім  - фрагменти уроків з елементами профорієнтації, які підготували вчитель хімії Сташкова В.Д. та вчитель географії Лимар О.М., учитель біології Пушко І.В.

Відкриті виховні години провели класні керівники: Зеленіна О.В. - "Калейдоскоп професій", 4А клас; Баглай В.Г. "Обираючи професію - обираєш майбутнє", 8Б клас; Давидова Н.В. - "Час обирати професію" - 10А клас.

Пушко Інна Володимирівна, заступник директора школи з виховної роботи та координатор опорної школи з профорієнтації, ознайомила присутніх із системою співпраці з обласним та районним Центром зайнятості. Для гостей було організовано зустріч з працівниками цих служб, навчальних закладів району «З перших вуст».

Працівник обласної служби зайнятості Ярошенко Світлана Григорівна та працівники районної служби зайнятості Галкін С.В. та Галкіна Л.В. провели бесіду зі старшокласниками та гостями на тему "Актуальні професії на сучасному ринку праці".

Викладач СПАЛ  Шеремет Ю.В. та практичний психолог СПАЛ Науменко Н.Є. виступили з повідомленнями на тему "Робітничі професії: попит, пропозиції, можливості".

Практичне заняття з елементами тренінгу "Колесо фортуни" провела для гостей практичний психолог школи Крижовець Ірина Григорівна.

І наостанок було презентовано організацію роботи творчих майстерень, майстер-класів з дизайну та творчості. Учитель трудового навчання Черненко А.Л. провела майстер - клас "М’яка іграшка у побуті", а вчитель образотворчого мистецтва Новік Д.С.  - "Елементи декору оселі. Мистецтво дарувати красу".

День відкритих дверей був організований координатором опорної школи Пушко Інною Володимирівною як "калейдоскоп" навчальних і виховних заходів, що сконцентрував усі види роботи педагогічного колективу по профорієнтації учнів. допомагали у проведенні цього масштабного заходу заступники з навчально - виховної роботи Миргородська Л.М., Бондар В.О., соціальний педагог Копиленко А.О., педагогічні працівники школи.

Вчителі району високо оцінили роботу педагогічного колективу школи та щиро дякували за можливість обміну досвідом з питання організації профорієнтаційної діяльності.

Матеріли заходу розміщені на сторінці "Опорна школа. Профорієнтація".

Переглядів: 511 | Додав: sherstiuk | Рейтинг: 5.0/1