Субота, 04.05.2024, 10:58
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 15 » Українські народні традиції зустрічі весни
16:45
Українські народні традиції зустрічі весни

 12 березня у нашій школі відбувалося урочисте дійство — Масляна. Це свято сягає своїми коренями у давнину і має обрядовий характер. Наші предки традиційно напередодні Великого посту цілий тиждень пекли млинці - символ сонця та багатства, пригощали ними своїх родичів, сусідів, раділи та веселилися. Ми також вирішили продовжити цю народну традицію.

Усі класні колективи школи прийняли участь у святкуванні Масляної. Вестибюль школи наповнився святково прибраними столами достатку з різноманітною випічкою. Були тут не лише млинці, а й пироги, булочки, рогалики та інша здоба. Учні 7Б класу (класний керівник Купрій Оксана Миколаївна) підготували невеличку виставу про значення та трациції кожного дня масляного тижня, співали українські пісні, інсценували народні обряди.

В українських народних костюмах «господарі» і «господині» загукували гостей до своїх святкових столів, гостинно пригощали кулінарними смаколиками. По закінченню свята, за традицією, всі присутні скуштували масляних млинців, щоб набратися здоров’я та бадьорості на цілий рік.

Переглядів: 338 | Додав: Inna | Рейтинг: 5.0/1