Неділя, 28.04.2024, 13:14
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Листопад » 29

Міністерством освіти і науки презентовано проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років. Документ буде схвалений після процедури громадського обговорення.

Проект концепції підготовлено Стратегічною дорадчою групою "Освіта" для надання консультативної та експертної підтримки Міністерству освіти і науки у розробці Дорожньої карти освітньої реформи.

Концепція охоплює п’ять основних напрямів розвитку освітньої галузі, реформування яких здійснюватиметься впродовж наступних років.

Автори концепції наголошують, що впродовж усього періоду існування незалежної України в освітньому секторі країни накопичувалися численні проблеми системного характеру, основними з яких є занепад матеріально-технічної бази, старіння педагогічних кадрів, низька заробітна плата, зниже ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: sherstiuk | Дата: 29.11.2014

У 2015 році вступ до ВНЗ проходитиме за процедурою, визначеною новим Законом «Про вищу освіту». Попри те, що загальна структура конкурсного відбору не змінюється, на майбутніх абітурієнтів чекає ряд особливостей.

Як і в попередні роки, конкурсний бал абітурієнта буде формуватися з результатів зовнішнього незалежного оцінювання, результатів творчих чи фізичних випробувань (якщо це визначено у правилах вступу) та балу атестату. Нікуди не зникли і додаткові бали за перемогу у Всеукраїнській олімпіаді чи у конкурсі-захисті наукових робіт Малої академії наук. Також вступникам нараховуватимуться бали за довузівську підготовку. Щодо новацій:

  1. До кожної зі складових конкурсного балу – результатів ЗНО, творчих та фізичних випробувань та балів шкільного атестату –  застосовуватимуться вагові коефіцієнти. Фактично такі коефіцієнт ... Читати далі »
Переглядів: 369 | Додав: sherstiuk | Дата: 29.11.2014

На сайті  https://zno.yandex.ua/ публіковано онлайн-тести для підготовки до ЗНО-2015. Усі завдання було використано Українським центром оцінювання якості освіти під час проведення ЗНО 2010―2014 років. Тренувальні тести допоможуть вам перевірити свої знання та оцінити їх за шкалою від 100 до 200 балів. Порядок нарахування балів такий, як і на реальному тестуванні.

 Готуватися до ЗНО онлайн можна з тих предметів, з яких проводиться тестування, українською або російською мовою. Усі варіанти відповідають характеристикам тестів УЦОЯО.

 Завдання та порядок нарахування балів на ЗНО-2015 можуть відрізнятися від представлених на Яндексі. Крім того, на тестуванні з української, російської та іноземних мов учні виконують творче завдання. Бали за нього додаються до набраних тестових балів.

Переглядів: 384 | Додав: sherstiuk | Дата: 29.11.2014

  28 листопада в Солонянській середній загальноосвітній школі №1 відбулося засідання творчої групи вчителів фізики «Професіонал». Методист районного науково-методичного кабінету Некрасова Тетяна Степанівна організувала захід для вчителів, який допоможе малодосвідченим педагогам району використати в навчально-виховному процесі рекомендації теоретичного та практичного характеру, які вони отримали від членів творчої групи Рикової Валентини Степанівни, Мельник Галини Іванівни та Пшенічнікової Валентини Сергіївни.
  Рикова В.С. провела урок фізики у 8А класі, на якому продемонструвала етапи діяльності вчителя та учнів при виконанні лабораторної роботи.  

Переглядів: 461 | Додав: Lubov | Дата: 29.11.2014

  Всеукраїнська вікторина "Знавець олімпійського спорту" серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводиться в рамках освітнього проекту "Хай олімпізм життєвим стане кредом".
Конкурс проводиться у двох вікових групах:
• початкова школа -1-4 класи;
• середня школа - 5-9 класи.
  27 листопада в комп’ютерній лабораторії відбулися конкурсні змагання серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району. Виборювали звання кращого знавця 19 школярів у віковій групі 1-4 класів та 17 учнів 5-9 класів.
  Напружена боротьба точилася у молодшій віковій групі. Тим приємніше відзначити чудовий виступ нашої команди у складі таких учнів: Пікінер Олександра (3А клас), Габор Кирило, Кутова Діана, Лісконог Ольга, ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: Lubov | Дата: 29.11.2014