Понеділок, 29.04.2024, 22:01
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Лютий » 25

До уваги учнів, батьків та вчителів! Пропонуємо Вам ознайомитися із нормативними документами Міністерства освіти і науки щодо проведення ДПА у 2014 - 2015 навчальному році на сторінці ДПА.

Переглядів: 471 | Додав: sherstiuk | Дата: 25.02.2015

Міністерство освіти і науки надсилає "Інструктивно-методичний лист щодо роз’яснення порядку приймання дітей до першого класу загальноосвітніх навчальних закладів" №1/9-71 від 14 лютого 2015 року.

Відповідно до статті 18 Закону України "Про загальну середню освіту" зарахування дітей до першого класу початкової школи загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності (у тому числі ліцеїв, гімназій, колегіумів, коледжів, що містять у своїй структурі школу І ступеня) здійснюється на безконкурсній основі. Відтак, проведення тестувань, вступних випробувань, співбесід, інших заходів, що мають на меті встановлення відповідності рівня підготовки дитини до ш ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: sherstiuk | Дата: 25.02.2015

На численні звернення батьківської та педагогічної громадськості  наказом Міністерства від 05.11.2014 № 1275 «Про проведення експертизи та громадського обговорення типових навчальних планів та навчальних програм для початкової школи» було проведено експертизу навчальних програм для 1-3 класів на предмет їх розвантаження. До групи увійшли, вчителі-практики, науковці, психологи, експерти з освітніх питань.

На громадське обговорення виноситься підготовлений робочою групою проект розвантажених  програм для 1-3 класів. Довідково:  навчальні програми для 4 класу вже розвантажено та після розгляду на колегії МОН України затверджено наказом Міністерства від  05.11.2014 № 1275 «Про проведення експертизи та громадського обговорення типових навчальних планів та навчальних програм для початкової школи».

... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: sherstiuk | Дата: 25.02.2015

Міністерством освіти і науки пропонує для розгляду доопрацьований за результатами громадського обговорення проект навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Передбачається, що навчальний предмет «Захист Вітчизни» входитиме до інваріантної складової Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІІ ступеня, тобто буде обов’язковим навчальним предметом.

Метою навчального предмета є ознайомлення молоді з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, набуття школярами знань про задачі Збройних Сил України, їхні характерні особливості, засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, основ медичних знань, здійснення психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни,  формування у школярів життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни.

Уроки про ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Додав: sherstiuk | Дата: 25.02.2015