Вівторок, 07.05.2024, 23:12
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Вересень » 12
У зв'язку з високою інтенсивністю захворюваності на вірусний гепатит А (ВГА) серед дітей, з метою його профілактики, пропонуємо інформацію щодо попередження захворювання.

Вірусний гепатит А та його профілактика.

Вірусний гепатит А (хвороба Боткіна, хвороба брудних рук, жовтуха) – це гостра інфекційна хвороба з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу. Вірус гепатиту А виділяється із фекаліями хворих на гепатит та передається від людини до людини (після контакту з хворим), через воду та харчові продукти, забруднені випорожненнями хворої людини, предмети побуту та брудні руки, недотримання правил особистої гігієни. Джерелом інфекції є хвора людина з будь-якими формами захворювання.
Інкубаційний період – 7-50 днів (в середньому 15-45 днів). Після перенесеного захворювання формується стійкий, досить тривалий імунітет. Для вірусного гепатиту А характерні ... Читати далі »
Переглядів: 434 | Додав: Inna | Дата: 12.09.2014

Цікаво, пізнавально та змістовно пройшов виховний захід у 9А та 9Б класах «Державний Прапор України – святиня нашого народу». Учні ознайомилися з історією становлення символу країни, правилами використання державного прапору. Учнів зацікавила інформація про спроби змінити комбінацію кольорів синьо-жовтого полотнища, доцільним був екскурс в геральдику державного прапора. Як підсумок національно-патріотичного виховного заходу класні керівники Дубовик Юлія Павлівна та Папченко Ірина Сергіївна провели інтерактивну гру «Що мені подобається в школі і чого я хочу досягти», створивши як символ можливостей і мрій синьо-жовте полотнище надії.

Переглядів: 402 | Додав: Inna | Дата: 12.09.2014

З 19 до 22 вересня на Дніпропетровщині відбудеться Всеукраїнська освітня кампанія «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир». Акція організована представництвом ООН в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України. Вона пройде з метою відзначення Міжнародного дня миру (21 вересня 2014 р.).

З метою відзначення Міжнародного дня миру Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України проводить 19-22 вересня 2014 року Всеукраїнську освітню кампанію «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир» (лист МОН від 31.07.2014 №  1/9-387).

Відзначення Міжнародного дня миру сприятиме при ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: sherstiuk | Дата: 12.09.2014