Понеділок, 29.04.2024, 00:43
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 18

16 червня у Солонянській СЗШ № 1 відбулася урочиста подія - вручення свідоцтв про базову середню освіту нашим 62 - м дев'ятикласникам. У святково прикрашеній актовій залі зібралися схвильовані батьки, випускники, учителі та гості. Ведучі свята Фесенко Олеся, Шестак Світлана та Сичова Олександра від імені своїх однокласників висловили вдячність учителям за набуті знання, підтримку, батьківське ставлення.

З напутніми словами до випускників звернулася директор школи Шерстюк Наталія Опександрівна. Щиро, по - материнськи побажала здійснення мрій, правильного вибору життєвого шляху і запросила здобувати подальшу освіту у стінах рідної школи.

Поділилася спогадами про перші шкільні роки випускників перша вчителька Тищенко Тетяна Григорівна. Кумедні історії про дітей розвеселили ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Додав: sherstiuk | Дата: 18.06.2015

У парламенті зареєстровано законопроект, який передбачає встановлення граничного віку перебування на посадах керівників, науково-педагогічних та педагогічних працівників навчальних закладів. Відповідний документ зареєстрований на початку червня.

Автори законопроекту зазначають, що прийняття документа дозволить забезпечити впровадження принципу справедливої ротації, зумовить дотримання необхідного балансу між традиціями, досвідом та реалізацією новітніх ідей, а також дозволить здійснити оновлення педагогічних кадрів.

На думку депутатів, в Україні спостерігається ситуація фактичного консервування існуючої освітньої системи, за умов якої штучно встановлюється статичність процесів функціонування та практична неможливість будь-якої динаміки її розвитку.

Як зазначають автори ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: sherstiuk | Дата: 18.06.2015

У Міністерстві освіти і науки відбулася презентація законопроекту "Про освіту", який, у разі його прийняття, може змінити систему освіти, розподіл повноважень між органами управління освітою різних рівнів, принципи, на яких базується державна освітня політика, і управління закладами освіти.

Законопроект вводить у законодавче поле, окрім звичної формальної освіти, що надається за освітніми програмами відповідно до державних стандартів у ліцензованих закладах освіти, освіту неформальну та інформальну.

Знання, вміння та навички, здобуті у системі неформальної освіти, тобто за організованими програмами, але без ліцензій, акредитації та інших форм державного контролю, можуть бути підтверджені у системі освіти формальної.

Формальна освіта здобуватиметься на традиційних рівнях - дошкільна, загальна середня, професійна та вища.

Передбачено, щ ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: sherstiuk | Дата: 18.06.2015

Міністерство освіти і науки дозволяє школам, як виняток, використовувати класні журнали ІІ-ІV класів і табелі навчальних досягнень учнів I-ІV класів, що були закуплені до 20 травня 2015 року. Про це йдеться у відповідному листі освітнього відомства.
     У Міносвіти зазначають, що таке рішення ухвалене зважаючи на звернення керівників загальноосвітніх навчальних закладів та виробників обов'язкової ділової документації.
     У МОН зазначають, що керівники шкіл, які до 20 травня 2015 року закупили класні журнали І-ІV класів і табелі навчальних досягнень учнів IІ-ІV класів згідно із чинними Свідоцтвами про визнання відповідності педагогічним вимогам МОН України на момент закупівлі зможуть використовувати зазначені зразки обов' ... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: sherstiuk | Дата: 18.06.2015