Четвер, 02.05.2024, 19:55
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Грудень » 22 » Тиждень математики та фізики
20:15
Тиждень математики та фізики
   Математика – цариця наук. Це доводять не тільки влучні вислови, які розміщені на стінах вестибюлю, стінні газети математичного і фізичного спрямування, свідченням цьому були уроки, що проходили в школі у період з 16 по 20 грудня.
   Тиждень математики та фізики містив уроки нестандартного змісту: математичні казки, інтелектуально-розважальні та навчально-пізнавальні ігри.
  А закінчився тиждень «Математичним з
їздом». Головуючою на ньому була вчитель математики Земляна Тетяна Іванівна, заступник голови – Нестерчук Лариса Андріївна. На зїзд були запрошені делегати з числа учнів 7А, 7Б, 8А, 8Б, 8В, 9А, 9Б класів. Гості зїзду – вчителі, члени атестаційної комісії школи.
   За активною участю делегатів з
їзду розглянуто питання:
  • шеренга видатних математиків;
  • математика навколо нас;
  • математика в житті людини.
  Розгляд питань супроводжувався переглядом презентації. Повідомлення учнів висвітлювали цікаві сторінки з життя видатних математиків, пізнавальний матеріал сучасного змісту, перед присутніми постала математика в літературі, цікаво було дізнатися про «музичний зміст» числа П.
   Приємною несподіванкою для учасників з
їзду був фільм «Математика в житті людини», режисером якого є учень 9Б класу Лобаченко Олександр, а Земляна Т.І. у ньому виступала у ролі вчителя-екскурсовода. Її помічники, учні школи, Микуленко Микола, Земляний Олександр і Рєзінкін Едуард допомагали Тетяні Іванівні розповісти про «присутність» математичної науки у навколишньому світі.
   Завершальні віршовані рядки вкотре доводять:
Математико!
Ти визнана давно главою всіх наук,
Потрібна завжди, скрізь і всюди,
Без математики ми нині як без рук,
З тобою з казки дійсність творять люди.  
Переглядів: 477 | Додав: Lubov | Рейтинг: 5.0/1