Понеділок, 29.04.2024, 13:15
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 12 » День української писемності та мови
00:58
День української писемності та мови

   9 листопада народився Преподобний Нестор-Літописець. Саме в день його народження Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято одне з наймолодших державних свят, яке було встановлено 1997 року Президентом України Леонідом Кучмою.
   Цього дня кожен учитель початкових класів та української мови й літератури спланував заходи з нагоди Дня писемності. Це різні конкурси, уроки-подорожі, презентації, брейн-ринги, вікторини.
   Цікаво і змістовно пройшов урок-подорож «Рідна мова калинова» у 6-В класі, який провела учитель української мови та літератури Копиленко А.О. Учні дізналися про історію свята, розповідали вірші про красу та багатство рідної мови. Кульмінацією була коронація Його Величності Слова.
Під девізом «Не одцуравсь того слова, що мати співала, як малого сповивала» пройшов урок у 2-Б класі. Учитель Тищенко Т.Г. відкривала своїм вихованцям красу і мудрість рідного слова: звучали загадки, вірші, прислів’я.
   У 3-Б класі до Дня української писемності Кулик Л.В. провела урок-КВК “Від слова - до книги”. Команди учнів “Читайлики” та “Всезнайки” змагалися у конкурсах на знання прислів'їв про книгу, розгадували кросворди, провели веселу вікторину, склали пам’ятку про правила користування книгою. Капітани змагалися у читанні на швидкість. Всі працювали дружно і дізналися багато цікавого завдяки джерелу знань - її величності Книзі.
   “Мовні заморочки” – захід, який провела у 2-А класі Голуб Л.О. Учні відгадували загадки та ребуси з мови. Цікавим цей урок був тим, що завдання пропонувалися казковими героями з екрану телевізора. Вони були яскравими і дуже цікавими. Діти з хвилюванням очікували результати конкурсу. На радість усім виявилося, що перемогла дружба.
   Не випадково саме цього дня стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, в якому були задіяні учні 3-11 класів.
   Такі заходи спрямовані на підтримку рідної мови, її вивчення та розвиток, пропаганду і популяризацію та водночас демонстрацію її краси й багатства..
   Тож вивчаймо рідну мову, плекаймо її, турбуймося про її долю, удосконалюємо та збагачуємо!

Переглядів: 453 | Додав: Lubov | Рейтинг: 5.0/1