Понеділок, 29.04.2024, 18:02
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 12

   9 листопада народився Преподобний Нестор-Літописець. Саме в день його народження Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято одне з наймолодших державних свят, яке було встановлено 1997 року Президентом України Леонідом Кучмою.
   Цього дня кожен учитель початкових класів та української мови й літератури спланував заходи з нагоди Дня писемності. Це різні конкурси, уроки-подорожі, презентації, брейн-ринги, вікторини.
   Цікаво і змістовно пройшов урок-подорож «Рідна мова калинова» у 6-В класі, який провела учитель української мови та літератури Копиленко А.О. Учні дізналися про історію свята, розповідали вірші про красу та багатство рідної мови. Кульмінацією була коронація Його Величн ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Додав: Lubov | Дата: 12.11.2015

   З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу 9 листопада 2015 року у школі відбувся перший етап ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
   Переможцями стали учні: Папченко Марія (11-Б клас), Москаленко Вікторія (10-А клас), Лисенко Аліна (9-А клас), Петровська Оксана (8-А клас), Вовк Анна (7-Б клас), Калініна Тетяна (6-Б клас), Строменко Валерія (5-А клас), Пікінер Олександра (4-А клас), Рак Альона (3-Б клас). Вони представлятимуть нашу школу на ІІ (районному) етапі.
   Вітаємо переможців і сподіваємося, що вони підтвердять звання знавців рідної мови!

Переглядів: 314 | Додав: Lubov | Дата: 12.11.2015

   З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти 6 листопада проведено шкільний етап VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учні 5-11 класів, які брали участь у конкурсі, виявили глибокі знання з рідної мови, повагу до надбань українського народу.
   Найкращими визнані роботи школярів: Біжко Юлії (11-Б клас), Фесенко Олесі (10-А клас), Лісконог Карини (9-А клас), Черкаської Вікторії (8-Б клас), Дмитренко Юлії та Пєсоцької Катерини (7-В клас), Федорової Людмили (6-А клас), Філатової Олександри (6-Б клас), Лісконог Ольги (5-А клас).
 &nb ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: Lubov | Дата: 12.11.2015